Omgeving in Apeldoorn en omgeving

Volg ons:

Nu hulp nodig? Bel ons!

Keukenafvoer ontstoppen

Keukenafvoer ontstoppen: de ultieme gids

Een verstopte keukenafvoer is een veelvoorkomend probleem en kan leiden tot onaangename geuren en wateroverlast. Gelukkig is het ontstoppen van een keukenafvoer een relatief eenvoudige taak die u zelf kunt uitvoeren met de juiste gereedschappen en technieken.

In deze gids bespreken we de meest effectieve methoden om uw keukenafvoer snel en efficiƫnt te ontstoppen, zonder dat u een professional hoeft in te schakelen.

Stap 1: Beoordeel de ernst van de verstopping

Voordat u begint met ontstoppen, is het belangrijk om te beoordelen hoe ernstig de verstopping is. Dit kunt u doen door het waterpeil in de gootsteen te observeren. Als het water traag wegloopt of helemaal niet wegloopt, is er waarschijnlijk sprake van een verstopping.

Stap 2: Verzamel het juiste gereedschap

Voordat u begint met ontstoppen, heeft u enkele basisgereedschappen nodig. Deze zijn:

  • Een ontstoppingsveer of een soortgelijk gereedschap
  • Een emmer
  • Een rubberhandschoenen
  • Een oude tandenborstel

Stap 3: Maak de gootsteen schoon

Voordat u begint met ontstoppen, is het belangrijk om de gootsteen grondig schoon te maken. Verwijder eventuele vuilresten en zet een emmer onder de afvoer om eventueel vrijkomend vuil op te vangen.

Stap 4: Gebruik de ontstoppingsveer

Een van de meest effectieve manieren om een verstopte keukenafvoer te ontstoppen, is door gebruik te maken van een ontstoppingsveer. Steek het uiteinde van de ontstoppingsveer voorzichtig in de afvoer en beweeg het op en neer totdat u door de verstopping heen bent. Als de verstopping verbroken is, moet het water snel weglopen.

Stap 5: Gebruik heet water

Als de ontstoppingsveer niet werkt, kunt u proberen de verstopping op te lossen door heet water in de afvoer te gieten. Het hete water kan helpen om de verstopping op te lossen en de afvoer te reinigen. Let op: gebruik geen kokend water als uw afvoer van PVC is, aangezien dit materiaal kan beschadigen.

Stap 6: Gebruik baking soda en azijn

Een andere effectieve methode om een verstopte keukenafvoer te ontstoppen, is door gebruik te maken van baking soda en azijn. Meng gelijke delen baking soda en azijn in een kom en giet dit mengsel in de afvoer. Laat het mengsel een half uur intrekken en giet vervolgens heet water in de afvoer. Dit zou de verstopping moeten oplossen.

Stap 7: Gebruik een oude tandenborstel

Als er nog steeds sprake is van een verstopping, kunt u een oude tandenborstel gebruiken om het vuil manueel te verwijderen. Doe dit voorzichtig om beschadiging aan de afvoer te voorkomen.

Stap 8: Bel een professional

Als u alle bovenstaande stappen heeft gevolgd en de verstopping nog steeds niet is opgelost, is het tijd om een professional in te schakelen. Bij JD Montage & Riool Techniek zijn wij gespecialiseerd in het oplossen van verstoppingen en hebben wij de expertise en de middelen om de verstopping snel en efficiƫnt op te lossen. Als u er niet uitkomt of niet zeker weet wat u moet doen, dan is het altijd het beste om een professioneel bedrijf in te schakelen.
× Hulp nodig? 24/7 online